Contacteer ons team
Laten we bekijken hoe we je verder kunnen helpen.
Vaakgestelde vragen
Wat is specialty koffie?
Specialty koffie is de crème de la crème van de koffiewereld! 🌟 Het zijn koffiebonen van uitzonderlijke kwaliteit, zorgvuldig geteeld en met veel liefde geoogst.
Om specialty koffie te mogen heten, moeten de groene bonen minstens 80 punten scoren op een schaal van 100, beoordeeld door professionele koffieproevers (ja, dat is een échte job!). De smaak is vaak complex, met unieke tonen zoals fruit of noten, of je kan het zo gek niet bedenken: aardbei, mandarijn, tofu … unieke smaakprofielen die worden beïnvloed door factoren zoals oorsprong, hoogte, klimaat, en verwerkingsmethoden.
Kort gezegd: met specialty koffie haal je niet zomaar koffie in huis, maar een écht smaakavontuur! ☕✨
Hoe branden jullie de koffie?
We branden onze koffie met veel aandacht en precisie, speciaal afgestemd op de manier waarop jij je koffie zet. Of je nu een espresso fan bent of liever filterkoffie drinkt, we passen het brandproces aan om het beste uit de boon te halen.
Onze missie? Het maximale uit elke koffieboon halen, de puurheid van de koffie zelf vinden we belangrijk, zonder dat de smaken té expressief worden en het geheel van smaken niet meer in balans is. Zo blijft onze koffie toegankelijk én vol subtiele smaaknuances, zodat iedereen ervan kan genieten – van beginnende koffieliefhebber tot doorgewinterde barista. ☕🔥
Vanwaar komen de groene bonen?
Onze groene koffiebonen komen van plantages over de hele wereld, zoals Ethiopië, Colombia, Rwanda … We kiezen zorgvuldig voor bonen met karakter, geteeld door boeren die net zoveel liefde hebben voor koffie als wij.
Benieuwd naar de herkomst van jouw favoriete koffie? De origine kun je altijd terugvinden op de product pagina van elke koffie of blend! 🌍☕
We geven ook graag iets terug aan de planeet: voor de uitstoot door de productie, transport … planten we mangroves. Zo zorgen we niet alleen voor goede koffie, maar ook voor een betere wereld. 💚
Is het mogelijk om de branderij te bezoeken of mijn bestelling op te halen?
Voor onze lokale klanten in Leuven is het zeker mogelijk om je bestelling zelf op te halen. Zo kun je meteen de heerlijke geur van vers gebrande koffie opsnuiven! ☕✨
Een rondleiding door de branderij geven we momenteel niet, omdat het anders te druk wordt. We willen er namelijk voor zorgen dat we ons volledig kunnen concentreren op het maken van jouw perfecte kop koffie. Bedankt voor je begrip! 😊
Hoe verpakken we, en wat betekent dat voor jou?
Onze verpakkingen zijn luchtdicht en voorzien van een eenrichtingsventiel. Dit ventiel laat overtollige gassen ontsnappen, terwijl het voorkomt dat zuurstof de verpakking binnendringt. Daarnaast hebben onze zakken een handige hersluitbare sluiting (“zipper”), zodat je de verpakking na opening weer kunt sluiten.
Een handige tip 👀: Nadat je de verpakking hebt geopend, sluit je de zipper en duw je de lucht voorzichtig uit de zak. De resterende lucht ontsnapt via het ventiel, wat helpt om de koffie langer vers te houden.
Waarom is dit belangrijk? Lucht bevat zuurstof, en zuurstof versnelt het oxidatieproces, wat de delicate aroma’s en smaken van vers gebrande koffie aantast. Door lucht buiten te houden, geniet je langer van de volle smaak en het aroma van onze koffie ☕. Versheid gegarandeerd!
Wanneer verzenden we na het branden van de koffie?
Als we direct na het branden zouden verzenden, zouden de smaken van de koffie zich blijven ontwikkelen terwijl deze al bij jou thuis is. Zo kan je bijvoorbeeld eerst een chocoladeachtige smaak proeven, die na een paar dagen verandert in appel. Dit komt omdat de koffie tijd nodig heeft om te stabiliseren. Vers gebrande koffie heeft doorgaans 5 tot 21 dagen nodig om zijn optimale, gebalanceerde smaakprofiel te bereiken. Wij verzenden jouw koffie pas nadat deze voldoende zal gerust hebben wanneer deze bij jou toekomt, zodat je altijd geniet van koffie op zijn best! Voor sommige origines en brandmethodes is een branddatum van meer dan drie weken zelfs ideaal voor de beste smaakervaring.
Een koffiezak die wat opgeblazen lijkt?
Na het branden van koffie komen er gassen vrij die bijdragen aan de ontwikkeling van de smaak. Hierdoor kan de verpakking bij ontvangst wat “opblazen”. Dit komt doordat de gassen zich ophopen en via het ventiel langzaam ontsnappen, waardoor scheuren in de verpakking worden voorkomen. Tegelijk bieden deze gassen extra bescherming door de zuurstof in de verpakking te verdringen. Dus geen paniek 😉, een bolle koffiezak is dus heel normaal!